NAŠE AKCE

Každý rok pořádáme pro děti, ale i jejich rodiče, několik akcí za účelem vzájemného seznámení a pobavení se. Příroda, památky, sport. To vše a mnoho dalšího nechybí při našich aktivitách s dětmi. Ať už je s námi pošlete na letní tábor, nebo se zúčastní podzimní víkendovky, věřte, domů budou odjíždět provětraní a nadšení ze zajímavých vědomostí a nových přátelství. Tak co, který z výletů pro ně vyberete?

LETNÍ TÁBOR NA TRNÁVCE

Zcela TRADIČNÍ letní tábor, kde se dětem SAMI AKTIVNĚ věnujeme. Program již půl roku před táborem pečlivě plánujeme a připravujeme, vymýšlíme příběh tábora, jednotlivé hry, vytváříme kostýmy a rekvizity. Budeme poznávat přírodu, historii, zdokonalovat se ve sportu, zručnosti a dalších dovednostech.

Sami si rádi hrajeme, a tak se osobně účastníme veškerých aktivit, které Vaše dítě na táboře zažije. Osobní a přátelský přístup je hlavní předností našeho tábora.

• rekreační středisko Trnávka – Želiv

• 30. června – 14. července 2019

KDO

• Děti od 7 do 17 let

• Pokud je ti 16 nebo 17 a máš zájem se stát se součástí týmu vedoucích, počítáme s tebou nejprve do nejstaršího oddílu s tím, že pomůžeš vedoucím při oddílovém programu a pokud budeš šikovný/šikovná, tak se s námi budeš podílet na dalších akcích.

CENA

• 4 800,-

• 4 600,- – sourozenecká sleva pro druhé a další dítě

• Cena tábora obsahuje dopravu na tábor a zpět, ubytování, ložní prádlo (deka, polštář, povlak na polštář), stravování 5x denně, pitný režim, doprovod zkušených vedoucích a zajištění programu tábora, zdravotnickou péči, základní úrazové pojištění.

• Před táborem budeme ještě vybírat 200,- na výlety, vstupy aj.

• Doporučené kapesné: 400,-

TÁBOROVÝ PROGRAM

Snažíme se připravit dětem takový program, při němž si odpočinou od školních lavic, pobaví se, zapojí svou fantazii, zručnost, obratnost a hlavně budou v přírodě na čerstvém vzduchu. Naším cílem je, aby si děti odvezly spoustu hezkých zážitků a vzpomínek.

Program s předstihem plánují a připravují zkušení vedoucí. Vymýšlejí pro děti pečlivě rozvrh dne od rána až do večera. Během dne probíhá oddílový program, celotáborová hra a nechybí ani chvilka odpočinku v podobě poledního klidu nebo čas na individuální aktivity.

Během tábora na děti čekají rozličné aktivity, aby si každý našel to své. Proběhne program zaměřený na sport, tábornictví a pobyt v přírodě. Po celou dobu tábora probíhá pečlivě připravená celotáborová hra. Děti změří své síly v olympiádě, na diskotéce, zvolí miss a missáka a během výletů objeví mnoho zajímavých míst v okolí. Vedoucí dbají na to, aby byl do programu zapojen každý, a aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat.

ODDÍLY

Náš tábor je tradičně rozdělen do několika oddílů, a to podle věku dětí. Děti jsou v rámci těchto oddílů také ubytovány v chatičkách. O každý oddíl se starají dva vedoucí nebo vedoucí a praktikant, kteří dětem vytváří program v době vyhrazené pro oddílové hry

CTH – CELOTÁBOROVÁ HRA

Celotáborová hra tvoří v podstatě základ všech činností, které na táboře s dětmi děláme. Je osou celého tábora, je to příběh, záhada, úkol, který je třeba poznat a vyřešit. Ihned po příjezdu následuje úvod do hry, a to buď v podobě scénky, úkolu či indicie. Tím začíná hra a děti si mohou začít lámat hlavy, co bude dál.

Pro účely celotáborové hry jsou děti rozděleny do týmů tak, aby v jednom týmu byly zastoupeny všechny věkové kategorie, aby soutěže byly co nejvíce vyrovnané a abychom podpořili spolupráci v rámci týmu. Nejmenší děti se tak učí od těch starších a starší se učí zodpovědnosti a péči o mladší kamarády. V těchto skupinkách poté děti každý den absolvují úkoly a soutěže, které je potřeba splnit, aby se nám poodhalil další kousek příběhu. Jde o luštění šifer, závody skupinek, hledání indicií a jejich skládání dohromady a mnoho dalších úkolů.

V průběhu 14 dnů hra postupně graduje, až dospěje do cíle. Snažíme se, aby vyvrcholení her bylo pro děti zajímavé. Vždy je doplněné o zvukové či vizuální efekty, aby celkový dojem byl co nejpůsobivější a děti tak měly na co vzpomínat. Prostřednictvím celotáborové hry se přibližujeme přírodě, nahlížíme do historie blízkého i vzdálenějšího okolí. Snažíme se, aby každá hra měla své poselství, které se může týkat například kamarádství, jak je pro nás v životě důležité, že bychom měli hrát vždy podle pravidel a mnohé další.

DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE

Doprava: Doprava na tábor a zpět je zajištěna smluvními autobusy. Doprava je v ceně tábora.

Ubytování: Po příjezdu jsou děti ubytovány ve čtyřlůžkových dřevěných chatičkách. Zde jsou postele, poličky na oblečení, věšáky a společný noční stolek. Děti dostanou deku, polštář a povlak na polštář. Doporučujeme vzít si vlastní spací pytel (pokud dítě nemá, může jej též dostat).

Stravování: Stravování probíhá 5x denně v hlavní budově rekreačního střediska, kde jsou jídla i připravována. Pro děti je zajištěn celodenní pitný režim. Děti mají také možnost menšího nákupu v areálovém kiosku či v nedaleké Červené Řečici a Želivy, kam chodíme na procházky.

Sociální zařízení: Sociální zařízení se nachází v centrální budově, zvlášť pro chlapce a zvlášť pro dívky. Splachovací WC, sprchy, teplá a studená voda. Je zde prováděn každodenní úklid pracovníky střediska.

Zdravotní dozor: O zdravotní dozor, podávání léků a ošetření drobných zranění se stará naše táborová zdravotnice. Nad táborem má dohled želivský doktor a v případě závažnějšího onemocnění či úrazu je zajištěno ošetření v nemocnici v Pelhřimově

JEDNODENNÍ VÝLET

Na jednodenní výlet jezdíme s dětmi vždy před táborem. Je to skvělá příležitost pro děti, které se s námi prvně chystají na tábor poznat nejen nás, ale i nové kamarády a pro „staré“ harantíky zažít další společné dobrodružství.

Většinou jezdíme po českých památkách, hradech, zámcích či významných místech. V minulých letech jsme si udělali výlet na horu Říp nebo jsme také navštívili hrady Okoř a Kokořín. Cestou si vždy zahrajeme spoustu zábavných her, užijeme si spoustu zábavy a i se něco zajímavého dozvíme.

• Posázavská stezka, vojenské muzeum Lešany a další

• sobota 1. června 2019

INFORMACE A PŘIHLÁŠKA

PŘEDTÁBOROVÝ SRAZ S RODIČI A DĚTMI

Předtáborový sraz s dětmi a rodiči připravujeme s cílem představit rodičům ty, kteří budou po dobu čtrnácti dní bedlivě hlídat malé harantíky a připravovat pro ně zajímavý program. Rodiče mají příležitost se na cokoliv v případě jakýchkoliv nejasností zeptat.

Tuto akci vždy organizujeme v Praze kvůli dobré dostupnosti. Často je spojena se zajímavou hrou, kde si děti zahrají buď proti, nebo společně se svými rodiči. Akci často také doprovází bohaté pohoštění pro všechny.

KDE

• letos z organizačních důvodů akce zřejmě neproběhne

PODZIMNÍ VÍKENDOVKA V HOSTINNÉM

Hostinné je naším tradičním místem pro podzimní Harantí dobrodružství, kam vyrážíme s cílem užít si spoustu zábavy a zkrátit dětem čekání na náš další letní tábor. Zároveň je víkendovka možností pro nové děti, kteří uvažují s námi v létě vyrazit na tábor, zkusit si, jaké to na táboře je, poznat vedoucí a nové kamarády.

• skautský dům Hostinné

• 18. – 20. října 2019

INFORMACE A PŘIHLÁŠKA

V létě 2019 se na Trnávce uskuteční již 26. ROČNÍK letního tábora TRNÁVKA. Zároveň letos začínáme další pětiletku spolku HARANT.

Jako v minulých letech pro Vás a Vaše děti připravují oblíbení vedoucí program plný her, zábavy, sportu, akce, ale i tajemství, hádanek, šifer a trochy napětí! Mimo tábor se opět chystáme na jednodenní výlet a podzimní víkendovku. Při tom všem určitě poznáte spoustu nových kamarádů.